HTMV

Toerverslagen

Meerdaagse toerrit naar Eastermar Friesland 4,5 en 6 september 2017

Ook dit jaar was er weer een meerdaagse toer gepland naar Eastermar.

Overnachten tijdens deze dagen doen we in een tentje op de Motorcamping ’t Witveen in Eastermar.

Sinds kort is er ook een mogelijkheid om daar een blokhut te huren voor de liefhebbers die wat meer luxe willen en daar maakte Rob en zijn vrouw graag gebruik van.

De animo voor deze meerdaagse is wat afgezwakt gingen we voorheen met 11/12 man de laatste twee jaar slechts met 3 man en een vrouw.

Ondanks we met zijn vieren waren hebben we weer volop genoten.

De deelneemers waren Tinus, het echtpaar Rob en Ingrid en Jacques.

Rob en Ingrid komen uit Herveld Tinus en Jacques uit Den Haag / Voorburg.

We hadden afgesproken met Rob dat hij op eigen gelegenheid van uit Herveld naar Friesland gaat rijden, Tinus en Jac.gaan vanaf Gouda geheel binnendoor naar het noorden rijden.

De rit geheel binnendoor vanaf Gouda had Jac. gemaakt via de kaart op Base camp en ging via schitterende weggetjes, kleine plaatsjes, polders, bossen, dijken en niet te vergeten de Weerribben om uit eindelijk na 330km en ruim 7 uur aan te komen op de camping in Eastermar.

Uiteraard was er nog wel even tijd om een bakkie te doen en dat deden we  op een heel gezellig terrasje bij (Prins heerlijk) in het zonnetje iets voorbij Maarsbergen.

Na een half uurtje stapte we op onze bike en tufte we uren achtereen tot dat Tinus er toch wel ff af wilde om zijn benen te strekken na een kwartiertje te hebben gelummeld op een parkeerplaats zetten we de reis naar boven voort.

Om 16.50 uur werden we verwelkomt door Rob, Ingrid en Jan de eigenaar van de camping, aangezien ze ons eerder hadden verwacht waren ze ongerust, dus heel blij beide in blaakende gezondheid te zien aankomen.

Tinus had even nodig om weer Tinus te worden aangezien hij een behoorlijke zadelpijn had en liet me dat duidelijk merken door schitterende opmerkingen er op los te laten naar mijn persoon, waar ik dan weer hard om moest lachen.

Rob en Ingrid hadden hun gehuurde blokhut al ingericht en zaten te genieten in het zonnetje hoe Tinus en ik aan het klooien waren om die verdomde tenten op te zetten.

Het is niet de eerste keer dat we dat doen, maar elk jaar staan we toch weer te pielen, Rob kon het niet langer aanzien en schoot ons te hulp en eindelijk konden we de tentjes inruimen.

Jan de camping eigenaar stelde voor om voor ons alle inclusief zijn hele gezin nasi te gaan maken, na algemene instemming ging Jan aan de slag en een klein uurtje later zaten we heerlijk te kanen buiten aan de van omgetoverde kabelhaspel tot tafel, en we hadden dikke pret.

Het werd een heel gezellig samen zijn en de nasi,gehaktballetjes in een soort dikke motor olie en sate saus  smaakte voortreffelijk.

‘S avonds zaten we gezellig bij de houtkachel die Jan geen gelegenheid gaf uit te gaan door deze regelmatig te voeden met grote stukken hout.

We namen de belevenissen van die dag door en uiteraard kwamen de mooiste verhalen weer los en was het snel laat dus op naar het lucht bedje / stapelbed.

De volgende dag na het ontbijt zijn we gaan rijden binnendoor naar de stad Groningen oh oh wat is het een genot om door al dat moois te kunnen rijden.

Vanaf Groningen gingen we de geplande toer rijden die was schitterend jammer was wel dat er op deze rit de mogelijkheid voor een bakkie enz. er niet in zat omdat

het heel dun gezaaid is met de restaurants en de restaurants die we tegen kwamen waren gesloten.

Toch nog een licht puntje we kwamen tegen het eind van de toer een van der Valk restaurant tegen waar we we weer op krachten konden komen, want vandaar moesten we nog wel naar de camping rijden 45 km, tijdens deze stop kwam Tinus er achter via zijn foon dat het “weer” ons die nacht heel ongenaam gaat verrassen met heel veel wind en water.

Hij kwam met een subliem idee en stelde voor bij terugkomst op de camping alles alvast op te ruimen en droog in te pakken en aan Jan te vragen of we in een blokhut onze laatse nacht daar mochten door brengen in onze slaapzak.

Eerdere zeik natte tent enz. enz… inpak ervaring en bij thuis komst die verschrikkelijke armoe om op een super klein balkon alles te drogen  was voldoende om Jan te overtuigen en aan onze kant te krijgen en zo sliepen we de laatse nacht toch nog in een blokhut en dat was een schot in de roos er viel voldoende om een zwembad te vullen.

Bedankt Tinus zadelpijn het was een briljant idee van jou.

Dinsdag avond was het nog mooi weer en konden we nog buiten genieten van een heerlijke BBQ als afsluiter van alweer een geslaagde meerdaagse in Eastermar in mooi Friesland.

Woensdag (alweer de laatste dag) namen we na het ontbijt afscheid van elkaar, maar niet eerder na dat we elkaar beloofde om volgend jaar weer te gaan.

Rob en Ingrid gingen links van het het Ijselmeer naar Herveld, Tinus en ik wilde eerst binnendoor, maar kozen voor rechtstreeks via de afsluitdijk te gaan aangezien het weer ons behoorlijk in de steek liet.

Kort samengevat, deze Eastermar meerdaagse was weer “top” en mag niet verloren gaan, wij gaan volgend jaar weer, en jij?

Groetjes,Rob, Ingrid,Tinus en Jacques.

P.S  zie foto album Eastermar 1 – 2 – 3 – 2017

H.T.M.v  naar het Auto museum van Louwman te Wassenaar.

Erik de vries organiseerde voor de H.T.M.v een leuk toertje met daar aangekoppeld een bezoek aan het  Louwman museum en later op de dag een buffet bij Gert de Jager die zijn riante onderkomen terbeschikking stelde

voor een gezellig samen zijn.

Voor de toer was niet zoveel belangstelling dit kwam waarschijnlijk door niet al te beste weersvoorspelling voor deze dag en bovendien hadden diverse al andere afspraken, maar kwamen wel naar het museum en genoten ook van het buffet.

Slechts vier deelnemers (was overigens niet verplicht om deze mee te rijden) Hans, Appie, Jacques en Erik als toerleider gingen de strijd aan en hebben genoten van de mooie rit. (was een top ritje Erik)

Uit eindelijk kwamen we bij de voordeur van het museum uit rond 12 uur waar intussen diverse belangstellende H.T.M.v leden zich hadden verzameld om wel het museum te bezoeken.

We begonnen met een bakkie met een lekker appelpuntje voor dat Marco ons ging rond leiden.

Ik zelf was er eens eerder geweest, maar met Marco er bij werd het geweldig hij weet van de hoed en de rand en kent het museum op zijn duimpje en weet onwijs veel van al dat moois wat daar staat te pronken.

Weet zeker dat mijnheer Louwman bloed zuinig is op Marco.

Na een aantal uurtjes ons vermaakt te hebben namen we afscheid van Marco, uiteraard niet eerder voor dat onze toerleider Erik, Marco hartelijk bedankte voor de genomen moeite en hem presentje gaf.

Rond 17.00 uur arriveerde we bij Gert thuis om te genieten van een zeer uit gebreid buffet dit werd een groot succes, was ongekend!!

Gert,je hebt ons een onvergetelijke avond bezorgt tot in puntjes verzorgt compliment is dan zeker op zijn plaats, ook Els de vrouw van Henk heeft zich enorm ingezet op deze avond, Els,ook jij was geweldig bedankt daarvoor.

Misschien heb ik je nieuwsgierig gemaakt kijk dan op onze site en krijg een indruk van deze geweldige dag via de daar geplaatste foto’s.

Erik en Gert, namens alle die deze dag hebben mee gemaakt en onwijs hebben genoten bedankt voor jullie inzet,was geweldig.

Bedankt, de deelnemers.